Het laatste nieuws vanuit de Casinowereld!
Gaming1 logo

Strenge Belgische wetgeving kan contraproductief werken

De strenge Belgische wetgeving zou volgens bezorgde operatoren een negatief effect kunnen hebben. Volgens kansspeloperator Gaming1 duwen de strengere regels spelers naar de gevaarlijke illegale, zwarte markt. 

Toename bedrijven zonder vergunning

Door te verwijzen naar recente Nepa-enquêtes wijst het bedrijf er ook op dat elk jaar steeds meer gokkers zich naar de zwarte markt begeven. Uit de gegevens blijkt dat het gebruik van websites zonder vergunning alleen al in 2023 met 6% is toegenomen. 

Gaming1 kijkt hierbij naar de resultaten van twee studies, namelijk een studie van de kansspelcommissie (KSC) en een rapport van Yield Sec. De operator geeft aan dat het aantal bedrijven zonder vergunning blijft toenemen, ondanks de inspanningen van de KSC om illegaal gokken aan te pakken. 

Bedrijven zonder vergunning houden zich niet aan de regels en bieden daarom ook grotere weddenschappen en winsten aan. Voorts zijn er geen limieten en is er tevens de mogelijkheid om onder de leeftijd van 21 jaar te spelen

Uit recente onderzoeken blijkt zelfs dat de top 10 van populairste websites in ons land illegaal zijn. 

Illegale bedrijven moeten aangepakt worden 

Gaming1 wijst op het belang van het opkomen tegen de zwarte markt. Momenteel komen ook grote sportevenementen dichterbij, zoals bijvoorbeeld de Tour en het EK voetbal waar de illegale markt ook op zal willen inspelen.

Gaming1 wil hierbij nog eens benadrukken dat dergelijke bedrijven aanzienlijk gevaar betekenen voor de gezondheid van spelers, omdat er bij deze bedrijven geen enkele regelgeving is en ze spelers daardoor blootstellen aan vele gevaren. Evenals het niet uitbetalen van winsten en misbruik van persoonsgegevens zijn een reëel gevaar. 

Overregulering schaadt de Belgische markt 

Gaming1 is van mening dat overregulering de Belgische markt schaadt. Het bedrijf uit zijn zorgen over het restrictieve karakter van de regelgeving die veel beperkingen met zich meebrengt en daardoor een negatief effect lijken te hebben, met het argument dat dit spelers ertoe aanzet zich tot de zwarte markt te begeven. 

Ons land kent verschillende limieten, waaronder een wekelijkse stortingslimiet van 200 euro en sinds 1 juli 2023 is vrijwel alle reclame verboden, en er wordt aan gewerkt om te voorkomen dat jongeren onder de 21 op sportwedstrijden wedden vanaf september. Bovendien zijn bonussen, die vaak veel spelers aantrekken, ook verboden sinds 2020. 

Gaming1 is van mening dat door deze regels er een stigmatiserende aanpak gehanteerd wordt in plaats van de kwestie met mate aan te pakken. Het bedrijf heeft aan de autoriteiten gevraagd om voorzichtiger om te springen met hun regelgeving en dat ze daarbij moeten streven naar evenwicht in plaats van naar een overregulering.

 | 

Aanbevolen

Gokreclameverbod Litouwen in lijn met Nederland en België!

In Litouwen is het gedaan met gokreclames. Het parlement stemde onlangs met overweldigende meerderheid in met een verbod op gokadvertenties, wat vanaf juli volgend jaar ingaat.

Gokbedrijf betrokken bij stunt? Justitie onderzoekt stunt in betaald voetbal

De Argentijnse eersteklasser Deportivo Riestra heeft met een opvallende stunt voor veel opschudding gezorgd. Ivan Buhajeruk, beter bekend als de influencer “Spreen”, mocht afgelopen weekend 78 seconden meespelen in een wedstrijd tegen Velez, de koploper in de hoogste divisie.

Hoe gokken Braziliaanse jongeren in de schulden stort

Tijdens een toespraak bij de Verenigde Naties haalde president Lula flink uit naar de gokindustrie. Hij noemde gokken een “ramp” die vooral de armste Brazilianen raakt.