Gambling club chateau richmond

Kasteel te winnen voor 10 euro? Kansspelcommissie verbiedt loterij

Unieke kans om eeuwenoud kasteel te bemachtigen vervliegt door ingrijpen Kansspelcommissie.

Valère Duchenne, een vastgoedmakelaar uit België zag zijn droom om zijn kasteel via een loterij te verkopen vervliegen nadat de Kansspelcommissie hier een stokje voor stak. De loterij waarbij deelnemers voor slechts 10 euro kans maakten op het eeuwenoude kasteel Le Richmond, werd verboden wegens het ontbreken van een vergunning.

Kasteel Le Richmond: Te groot om zelf te bewonen

Duchenne eigenaar de afgelopen 27 jaar van het kasteel Le Richmond in Godinne België besloot tot de loterij vanwege de uitdaging om een koper te vinden voor het unieke 900 vierkante meter grote kasteel. Na bijna een jaar zoeken naar een passende oplossing, zag hij de loterij als een creatieve manier om het kasteel over te dragen en tegelijkertijd een nieuw thuis te geven. Zo meldt Het Belang van Limburg.

Loterij met geldprijs trok veel aandacht

De loterij trok veel aandacht met kavels voor slechts 10 euro per stuk. Er zou ook een geldprijs van 200.000 euro worden toegekend aan de persoon die de winnaar op de loterij attent had gemaakt. Duchenne benadrukte dat de loterij geen kansspel was en dat hij goedkeuring had gekregen van de Nationale Loterij.

Kansspelcommissie: Geen vergunning, dus geen loterij

De Kansspelcommissie was het hier echter niet mee eens. Volgens hen viel de loterij wel degelijk onder de kansspelwetgeving aangezien het alle kenmerken van een kansspel vertoonde met een inzet en een kans op winst of verlies. De organisator had geen vergunning aangevraagd en werd in gebreke gesteld.

Duchenne genoodzaakt loterij te staken

Gezien de onoverkomelijke obstakels van het ontbreken van een vergunning, zag Duchenne zich genoodzaakt om de loterij op te heffen. De droom van kasteelbewoner Duchenne om zijn unieke woning via een ludieke manier van de hand te doen liep helaas stuk op de strenge regels van de Kansspelcommissie

 | 

Aanbevolen

Nederlanders en Belgen kiezen steeds vaker voor een gokverbod

Het aantal mensen dat zichzelf vrijwillig uitsluit van gokken blijft maar groeien zowel in Nederland als België. In Nederland hebben inmiddels meer dan 81.000 mensen zichzelf laten registreren in Cruks.

Gokbelasting verhoging in België stuit op complicaties

De Vlaamse regering wil de belasting op kansspelen verhogen. Omdat te kunnen doen moeten ook Wallonië en Brussel instemmen.

1 op de 4 Belgische jongeren gokt al voor geld

Gokken lijkt een onschuldig tijdverdrijf, maar voor veel jongeren begint het gevaar al bij een simpel kraslotje.