Gambling illegal club live stream boxe

Onderzoek: Gok- en Crypto bedrijven financieren illegale streams

Oleksandr Usyk en Tyson Fury stonden afgelopen weekend tegenover elkaar in een strijd om de onbetwiste titel van kampioen bij de zwaargewichten. Naar schatting is de wedstrijd door 20 miljoen mensen illegaal bekeken via livestreams. Dit kostte de rechtenhouders maar liefst €105 miljoen. En werd er veelal door gokbedrijven en Cryptobrokers gefinancierd.

Gokbedrijven en Crypto Bedrijven alomtegenwoordig

Een opvallend aspect van de illegale streams is de financiering. Veel van de streams werden gesponsord door advertenties van gokbedrijven en crypto brokers. Deze profiteren van de grote belangstelling voor het gevecht om hun producten en diensten te promoten aan een breed publiek en hoopten zo nieuwe klanten aan te trekken.

Yield Sec deed onderzoek in opdracht van The Daily Mail Online. Het bedrijf dat zich bezighoudt met online content beveiliging heeft geanalyseerd dat 45 procent van de illegale streams in Europa plaatsvond, 25 procent in Noord-Amerika en 16 procent in Azië.

Gokbedrijven en Crypto Bedrijven profiteren het meest van Illegale Streams

De betrokkenheid van gokbedrijven en crypto bedrijven bij illegale streams is problematisch. Deze bedrijven opereren vaak in een grijs gebied en profiteren van illegale activiteiten. Dit kan leiden tot verslavingsproblemen en financiële schade voor consumenten.

Bokswereld Verliest Miljoenen euro’s omzet

De illegale streams zijn een enorme klap voor de bokswereld. De rechtenhouders verliezen hierdoor miljoenen euro’s aan inkomsten, wat kan leiden tot minder investeringen in de sport en lagere vergoedingen voor boksers.

Oproep tot verantwoording van partijen

De organisatoren van bokswedstrijden en de streamingdiensten die de rechten uitzenden, doen een dringende oproep aan fans om de wedstrijden legaal te streamen. Dit is de beste manier om de sport te steunen en ervoor te zorgen dat boksers en andere betrokkenen in de sport een eerlijke vergoeding krijgen.

 | 

Aanbevolen

Einde van geschenken en voordelen voor spelers

De Kansspelcommissie heeft zojuist de regels over handelspraktijken in de kansspelsector aangescherpt.

Exclusief Interview: Magali Clavie (KSC) blikt vooruit na recente wetswijzigingen

In een exclusief interview met Gambling Club bespreekt Magali Clavie, voorzitter van de Kansspelcommissie, de recente wijzigingen in de Belgische gokwetgeving en wat dit betekent voor zowel spelers als aanbieders.

Kansspelbedrijven naar de rechter: strijd om de gokregels

Verschillende kansspelbedrijven in België zijn niet blij met de nieuwe gokwet en stappen daarom naar het Grondwettelijk Hof.