Nicolò zaniolo, italiaanse voetballer, met een voetbal in zijn hand

Gokschandaal treft Italiaanse Voetbal

Fagioli, Tonali en Zaniolo betrokken bij illegale weddenschappen

Drie prominente Italiaanse voetballers, Nicolo Fagioli, Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo, bevinden zich in het oog van een storm nadat ze zijn betrokken bij een groeiend gokschandaal dat het Italiaanse voetbal in zijn greep houdt.

Fagioli in nauwe schoentjes

De 22-jarige Juventus-middenvelder Nicolo Fagioli wordt onderzocht vanwege vermeende illegale gokactiviteiten. Hij zou verschillende profielen hebben gebruikt om te wedden op illegale gokplatformen. Dit schandaal werpt opnieuw een schaduw over Juventus, die eerder te maken had met controverses rond ex-spelers zoals Paul Pogba en Leonardo Bonucci. De Italiaanse voetbalbond bestudeert de zaak, waarbij Fagioli een schorsing van maximaal 3 jaar en een geldboete van 25.000 euro riskeert.

Gokaffaire breidt zich uit naar Tonali en Zaniolo

Het gokschandaal neemt steeds grotere proporties aan met de betrokkenheid van twee andere Italiaanse voetballers, Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo. Beide spelers werden ondervraagd door Italiaanse politie-inspecteurs en hebben inmiddels de nationale ploeg verlaten om terug te keren naar hun eigen clubs, respectievelijk Newcastle en Aston Villa. Er zijn vermoedens dat Fagioli heeft gewed op voetbalwedstrijden, wat zou kunnen leiden tot een schorsing van 3 jaar. Zaniolo wordt gelinkt aan weddenschappen op zijn eigen wedstrijden in het verleden bij AS Roma. Bondscoach Luciano Spalletti had AS Roma-aanvaller Stephan El Shaarawy opgeroepen om het vertrek van het duo uit de selectie op te vangen.

Update: Fagioli bestraft voor gokken, Tonali en Zaniolo nog in onzekerheid

Nicolo Fagioli werd veroordeeld tot 7 maanden schorsing, een boete van 12.500 euro, therapie en publieke optredens waarin hij zijn ervaringen deelt en anderen helpt. Fagioli verontschuldigde zich voor zijn fouten en hekelde de media voor het verspreiden van leugens over hem. Ondertussen is er nog geen uitsluitsel over de straffen voor Sandro Tonali en Nicolo Zaniolo.

Dit groeiende schandaal werpt een schaduw over het Italiaanse voetbal en houdt de fans in spanning over de toekomst van deze getalenteerde spelers.

 | 

Aanbevolen

Flutter voltooit de overname van Snaitech

Flutter Entertainment maakte afgelopen dinsdag bekend dat het de overname van Snaitech heeft afgerond. Een operatie ter waarde van 2,3 miljard euro die een nieuwe fase markeert in de groeistrategie van Flutter.

Italië maakt licentiekosten online gokken 35 keer duurder

De Italiaanse Douane- en Monopolie Autoriteit (ADM) heeft de details van de nieuwe regels voor online goklicenties gepresenteerd.

Van voetbalheld tot dieptepunt: Fagioli over gokschandaal, tranen en therapie

Nicolo Fagioli, de Italiaanse voetballer, werd vorig jaar geschorst wegens illegaal gokken. In een recent interview vertelt hij over zijn strijd met gokverslaving.