Gambling club gambling scandale italian football fagioli

Van voetbalheld tot dieptepunt: Fagioli over gokschandaal, tranen en therapie

Nicolo Fagioli de Italiaanse topvoetballer werd vorig jaar geschorst vanwege illegaal gokken. Nu blikt in een interview met La Gazzetta dello Sport terug op zijn roerige periode. De 23-jarige middenvelder vertelt openhartig over zijn gokverslaving en de dieptepunten die hij meemaakte en de weg naar herstel. Ook deelt hij zijn ervaringen om anderen te helpen.

Van tranen op het veld tot gokverslaving

Fagioli herinnert zich nog levendig het moment waarop hij vorig jaar tegen Sassuolo in tranen uitbarstte op het veld. “Ik had een fout gemaakt en mijn team in de problemen gebracht,” aldus de middenvelder. “Alles leek uitzichtloos. Maar de grootste fout zat bij mezelf. Gokken had mijn leven overgenomen. Het was een obsessie, een nachtmerrie.”

De verveling tijdens de revalidatie van een blessure bleek de voedingsbodem voor Fagioli’s gokverslaving. “Het begon onschuldig, maar al snel raakte ik de controle kwijt,” geeft hij toe. “Ik gokte op illegale websites, zelfs op wedstrijden van mijn eigen team. Ik schaamde me diep.”

Professionele hulp zoeken

Het dieptepunt kwam toen de politie bij Fagioli thuis arriveerde in verband met het gokschandaal. “Ik heb mijn moeder gebeld en alles verteld,” aldus de middenvelder. “Ik kon het niet langer verbergen. Toen wist ik dat ik hulp moest zoeken.”

Fagioli besloot zijn problemen aan te pakken en begon therapie om zijn gokverslaving te verslaan. De voetballer zegt dat hij blij omdat hij de moed had om hulp te vragen. “Daarom wil ik mensen die een verslaving hebben laten weten dat ze geen angst hoeven te hebben. Er is altijd hulp beschikbaar als je er voor open staat.”

Terugkeer naar het voetbalveld

Fagioli keert terug naar het voetbalveld na een zeven maanden lange schorsing. Hij is zelfs geselecteerd voor het EK-team van Italië. Hij zegt dankbaar te zijn voor deze kans. “Ik ben vastbesloten om mijn carrière nieuw leven in te blazen en heb geleerd van mijn fouten”, aldus Fagioli.

 | 

Aanbevolen

Flutter voltooit de overname van Snaitech

Flutter Entertainment maakte afgelopen dinsdag bekend dat het de overname van Snaitech heeft afgerond. Een operatie ter waarde van 2,3 miljard euro die een nieuwe fase markeert in de groeistrategie van Flutter.

Italië maakt licentiekosten online gokken 35 keer duurder

De Italiaanse Douane- en Monopolie Autoriteit (ADM) heeft de details van de nieuwe regels voor online goklicenties gepresenteerd.

Italië: Hervorming van de Online Gokspelwet in 2024

De Italiaanse regering heeft het reorganisatiedecreet goedgekeurd, voorgesteld door het Ministerie van Economie en Financiën, een nieuwe stap in de hervorming van de online gok- en kansspelwetten in Italië.