Een man die een sportweddenschap doet op een tablet

Sportweddenschappen uitgelegd

De sportwereld op zich is een boeiende, uiteenlopende sector met een grote diversiteit aan sporten zoals voetbal, wielrennen en de paardenkoers. In deze gids geven we tips en aanbevelingen mee hoe je aan de slag kan met sportweddenschappen.

Ervaring en kennis vormen de sleutelwoorden, want deze markt is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet met andere woorden “leren spelen.”

Voordat je aan de slag gaat is het uiteraard belangrijk dat je bij een legale, betrouwbare bookmaker je weddenschap plaatst. Die beschikt immers over de nodige vergunningen van de kansspelcommissie en biedt ook spelers bescherming indien nodig.

Hoe plaats je sportweddenschappen?

1

Kies een bookmaker

Bekijk het aanbod van sportevenementen waarop een weddenschap kan worden geplaatst. Hou bij het maken van je keuze ook rekening met de verschillende aspecten van de bookmaker. Het is zeker niet onverstandig om eerst online naar meningen, ervaringen van anderen te zoeken alvorens over te gaan tot je eerste sportweddenschap. Algemene info zoals de betalingsmethoden en zelfs de middelen voor technische ondersteuning kan je ook raadplegen.

2

Registratie

Wanneer je onderzoek verricht hebt en een keuze hebt gemaakt, moet je je registreren. Uiteraard wordt er gevraagd naar je persoonsgegevens. Hou daarom je identiteitsbewijs binnen handbereik. Voor deze websites is het belangrijk je identiteit te kunnen verifiëren.

3

Storting

Na registratie kan je overgaan tot het storten van het bedrag dat je aan sportweddenschappen wil spenderen. Bekijk de stortingsopties, maak daarbij de gewenste keuze en doorloop de verschillende stappen om het storingsproces te voltooien.

4

Weddenschap plaatsen

Nu je geld op je account hebt gestort kan je beginnen met spelen. Kies je favoriete sport en selecteer je favoriet als winnaar. Stel het bedrag in dat je wil inzetten en kies om te bevestigen. Je eerste sportweddenschap is hiermee een feit.

10 tips en suggesties bij sportweddenschappen

Je hebt al gemerkt dat de stappen naar je eerste sportweddenschap eenvoudig zijn. De markt op zich kan in eerste instantie wel een beetje overweldigend overkomen. Daarom geven we enkele tips zodat je eerste ervaring helemaal geen drempel hoeft te zijn.

1. Hou het hoofd koel

Veel gokkers spelen namelijk niet met een koel hoofd, maar zien gokken als een manier om te ontsnappen aan routine of om een verzetje te hebben na een slechte dag op het werk.

Gevoelens van stress, depressie of andere dingen in je hoofd kunnen  je weddenschappen negatief beïnvloeden. Dat zijn niet de momenten om over te gaan tot een weddenschap. Idealiter ben je gefocust en niet bezig met andere zaken. Ontspanning moet primeren.

2. Wed niet op onbekende sportevenementen

Wij raden beginnende spelers af om weddenschappen te plaatsen op sportevenementen waarmee je niet bekend bent. Dit kan je kansen om te verliezen vergroten. Daarom is het beter om altijd te opteren voor een sport waarmee je wel bekend bent.

Misschien ben je wel een voetbalfan? Dan kan je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de winnende teams. Het is een groot voordeel om de sport te kennen en te volgen.

3. Bestudeer in je vrije tijd de markt

Voordat je een sportweddenschap sluit kan je in je vrije tijd dus de markt bestuderen. Zo kan je de winnende teams, de beste atleten van ieder team en soortgelijke aspecten bestuderen die je zullen helpen om het risico te verminderen. Dit zal een aanzienlijke invloed hebben op de resultaten van je weddenschap.

4. Wat moet je doen in het geval van verlies?

Rustig blijven en vooral niet stressen. Het is begrijpelijk dat een verlies van je eerste weddenschap je kan ontmoedigen, want je verliest ook geld. De beste raad die we kunnen geven is: Ontspan en vermijd gokken in die stemming. Later kan je het altijd eens opnieuw proberen.

5. Stel een bedrag in dat je wenst te besteden

Voordat je gaat spelen, moet je voor jezelf bepalen welk bedrag je wenst te besteden. Stel daarom een limiet in. Dit helpt om te bepalen wanneer je moet stoppen en een pauze moet nemen.

Indien je geen limiet instelt, kan je ernstige financiële problemen krijgen of een gokverslaving ontwikkelen. Een limiet instellen zorgt daarom voor de nodige gemoedsrust.

6. Gebruik uitbetaling wanneer dat nodig is

Uitbetaling is een hulpmiddel waarmee je in principe een betaling kunt doen voordat de weddenschap is afgesloten. Zo kan je grotere verliezen vermijden en een deel van je winst veiligstellen in wedstrijden waarin het resultaat niet erg duidelijk lijkt.

7. Stel winst – en opnamelimiet in

Wanneer je begint met het winnen van sportweddenschappen is het waarschijnlijk dat je meer wenst in te zetten. Wij raden echter aan om een winst- en opnamelimiet in te stellen zodat dit niet kan escaleren. Besef dat je niet altijd kunt winnen, want dat is onrealistisch. Daarom is de beste manier om je kapitaal te behouden en te vergroten om een deel van de winst op te nemen wanneer dit mogelijk is. Zo hou je het spelen ontspannend, want dat heb je namelijk zelf in de hand en onze tips helpen je daarbij.

8. Plaatsen van gecombineerde weddenschappen

Bij veel sportweddenschappen is het mogelijk om gecombineerde weddenschappen (parlays) te plaatsen. Hiermee wordt een weddenschap voor meerdere teams bedoeld. Allen moeten ze wel winnen om de weddenschap te laten slagen. Dat maakt het erg moeilijk om een weddenschap in zijn geheel te winnen.

Het is een functie waarvan je gebruik kan maken als je er zeker van bent dat je teams het verwachte resultaat zullen behalen. Het is een handige functie, omdat je hiermee betere resultaten kunt behalen, maar het is dus wel moeilijker om een dergelijke weddenschap winnend af te sluiten. Dat moet je in je achterhoofd houden.

9. Bestudeer marktstatistieken en voorspellingen van sportevenementen

Het bestuderen van deze gegevens kan leerzaam zijn, want deze gegevens zijn gebaseerd op verzamelingen van gokkers. Het betreft hier zowel beginnende als ervaren spelers en deze gegevens kan je bestuderen om te bekijken welke teams de meeste kans maken om te winnen volgens deze informatie.

10. Bekijk veelgestelde vragen over sportweddenschappen

Tenslotte kan het zijn dat er na het doornemen van deze tips toch nog vragen zijn. Daarom gaan we nog even dieper in op veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Op welke sport kun je best wedden?

Dit moet je vooral voor jezelf bepalen. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met de sport naar keuze en dat je je favoriete teams en spelers volgt.

Populaire sporten in ons land zijn voetbal, wielrennen en tennis, maar er zijn er uiteraard nog meer.

Wat is de gemakkelijkste sport om op te wedden?

Voetbal wordt gezien als de gemakkelijkste sport om op te wedden aangezien hiervoor het meest geopteerd wordt door gokkers.

Is het veilig om online sportweddenschappen te plaatsen?

Ja. Maar doe eerst altijd onderzoek naar de bookmaker waarbij je wilt spelen. Bekijk online recensies en verricht voor jezelf het nodige onderzoek voordat je een storting doet.

Hoe werken sportweddenschappen?

Dit is heel eenvoudig. Je plaatst een weddenschap op een sportevenement en je kan een geldbedrag winnen als je team of de speler waarop je inzet wint. Als ze niet winnen, verlies je de weddenschap.

Wat is een handicap weddenschap?

Hierbij krijgt een partij een virtuele voorsprong of virtuele achterstand. Een handicap is bv. -1. Dit betekent dat deze partij virtueel één punt achterstaat. Naast wedden op resultaat kan je dus ook wedden met handicap. Hierover kan je via onderstaande link ook meer lezen.

Op welke sporten kun je wedden?

Bekijk populaire websites waar je sportweddenschappen kan afsluiten. Doe voor jezelf onderzoek of ze betrouwbaar zijn en bekijk hoe de websites werken en hoe je kan overgaan tot een weddenschap.

Zo hebben sportweddenschappen helemaal geen geheimen meer voor jou.