Gokautomaat

Onderzoek bevestigt verband tussen gokreclame en gokverslaving

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat gokreclame een grotere invloed heeft op mensen die al kampen met ernstige gokproblemen. Zo meldt Journal of Gambling Studies naar aanleiding van een onderzoek gedaan door een aantal experts. 

Hoewel eerdere onderzoeken vaak gebruik maakten van online panels en gegevens van geregistreerde gokkers. Suggereert dit onderzoek dat dergelijke methoden de ernst van gokproblemen kunnen overschatten. 

Invloed van gokreclame op gokverslaving

Voor dit onderzoek werd een groep gokkers met een officieel vastgestelde gokverslaving onderzocht. In totaal deden 210 mensen mee aan het onderzoek. Het grootste deel (92,9%) was man, en gemiddeld waren ze 39 jaar oud.. Die gedurende bijna twee jaar werden gevolgd in een groot openbaar ziekenhuis.

De resultaten van het onderzoek laten zien dat het veel in aanraking komen met gokreclame voorspelt dat de gokproblemen ernstiger zullen zijn. Dit bevestigt eerdere bevindingen die in niet-klinische omgevingen zijn verkregen. 

Behoefte aan regulering van gokreclame

Dit onderzoek sluit goed aan bij bestaande wetenschappelijke bewijsvoering. Welk pleit voor strengere beperkingen op gokreclame. Aangezien de impact van dergelijke reclame onevenredig groot is voor degenen die al gokproblemen ervaren, onderstreept dit onderzoek de noodzaak voor verdere regulering om de schade door gokken te beperken.

 | 

Aanbevolen

Betsson stopt in de VS: Concurrentiestrijd te hevig

Betsson het bekende Zweedse gokbedrijf heeft aangekondigd dat het zich terugtrekt uit de Amerikaanse markt met haar sportweddenschappen.

Absoluut record: Braziliaanse gokmarkt sluit met 114 aanvragen

De deadline voor het indienen van goklicentieaanvragen in Brazilië is verstreken. Met in totaal 114 bedrijven die hun aanvraag op tijd hebben ingediend.

Slapeloze nachten na winnen nieuwjaarsloterij van $842,4 miljoen

Een stel uit Michigan en hun advocaat mogen zich de trotse winnaars noemen van een astronomische Powerball jackpot!