Gambling club casino news football voetball club sponsoring

EK voetbal zorgt voor enorme piek in gokgedrag België

Het aantal nieuwe gokkers in België verdrievoudigt vooral bij het populaire gokplatform Unibet. De stijging is verklaarbaar de reden is het afgelopen Europees kampioenschap voetbal. Dit is een trend die vaak te zien is bij grote sportevenementen waar de spanning en emotie van het spel meer mensen aanzet om een gokje te wagen. 

De stijging van nieuwe spelers tijdens het toernooi was aanzienlijk. Maar volgens Kindred Group het moederbedrijf van Unibet heeft dit niet per se negatieve gevolgen op lange termijn.

Helft van de nieuwe gokkers stopt na het toernooi

Uit de gegevens van Kindred Group blijkt dat 55 procent van de Belgische gokkers tijdens het EK voor het eerst een account aanmaakten. Maar na het toernooi niet meer actief zijn geweest. Slechts 45 procent van deze nieuwe spelers is na de overwinning van Spanje in de finale doorgegaan met gokken. 

Deze cijfers geven een interessant inzicht in het gedrag van nieuwe gokkers. Waarbij een groot deel blijkbaar enkel tijdens het toernooi geïnteresseerd was in gokken.

Unibet’s aanpak van problematisch gokgedrag

Ondanks de aanzienlijke toename van nieuwe gokkers tijdens het EK, benadrukt Unibet dat het aantal spelers met problematisch speelgedrag gelijk bleef aan de periode vóór het toernooi. Het platform zet actief in op het detecteren van risicovol gokgedrag en waarschuwt klanten zodra zij tekenen van dergelijke gedragingen vertonen. 

Wanneer deze signalen worden opgemerkt, krijgen de betreffende spelers een melding, worden zij persoonlijk benaderd en kunnen er beperkingen worden opgelegd om problematisch gedrag te voorkomen. Dit toont aan dat Unibet proactief omgaat met de verantwoordelijkheid voor het welzijn van hun gebruikers.

Marktdynamiek en opkomende trends in sportweddenschappen

Het landschap in Europa is de afgelopen jaren veranderd. Een van de belangrijkste aanjagers van verandering in de sportweddenschapsindustrie is de wereldwijde uitbreiding van gelegaliseerd sportgokken. 

Landen als Canada, Duitsland, Nederland, Australië en Ierland hebben allemaal veranderingen gezien in hun regelgevingslandschap, waarbij meer markten opengingen voor gelicentieerde exploitanten.

Terwijl het landschap van sportweddenschappen zich blijft ontwikkelen, schetsen de trends van 2024 een beeld van een sector op het kruispunt van innovatie, ethische praktijken en betrokkenheid van de gemeenschap. 

Leeftijd gokkers bepalend

Van het omarmen van mobiele technologie tot het benadrukken van verantwoord gokken: deze ontwikkelingen duiden op een verschuiving naar een meer inclusieve, gebruikersgerichte en duurzame gokcultuur.

Naarmate een jonger, diverser publiek sportweddenschappen omarmt, past de sector zich aan hun voorkeuren en gewoonten aan. Het begrijpen van deze veranderende patronen is cruciaal voor de groei en duurzaamheid van de sector. 

Het zorgt ervoor dat het responsief en verantwoordelijk blijft voor zijn evoluerende gebruikersbestand. Terwijl gebruikers en exploitanten van iGaming door deze veranderingen navigeren, belooft de toekomst van sportweddenschappen net zo dynamisch te zijn.

 | 

Aanbevolen

Einde van geschenken en voordelen voor spelers

De Kansspelcommissie heeft zojuist de regels over handelspraktijken in de kansspelsector aangescherpt.

Exclusief Interview: Magali Clavie (KSC) blikt vooruit na recente wetswijzigingen

In een exclusief interview met Gambling Club bespreekt Magali Clavie, voorzitter van de Kansspelcommissie, de recente wijzigingen in de Belgische gokwetgeving en wat dit betekent voor zowel spelers als aanbieders.

Kansspelbedrijven naar de rechter: strijd om de gokregels

Verschillende kansspelbedrijven in België zijn niet blij met de nieuwe gokwet en stappen daarom naar het Grondwettelijk Hof.