Alessandro florenzi, italiaanse voetballer met ac milan-shirt

Harde klap voor AC Milan: Florenzi verdacht van illegale weddenschappen

De wereld van het Italiaanse voetbal wordt opgeschrikt door een nieuw schandaal over illegale sportweddenschappen, dit keer waarbij AC Milan-speler Alessandro Florenzi betrokken is. Het Openbaar Ministerie van Turijn heeft een onderzoek geopend naar vermoedens van illegale weddenschappen waarbij de Italiaanse internationale voetballer betrokken is, die momenteel geblesseerd is en 32 jaar oud is.

Florenzi voegt zich bij de toch al controversiële lijst van geschorste spelers, waaronder Sandro Tonali van Newcastle United, Nicolò Fagioli van Juventus en Nicolò Zaniolo van Aston Villa. Vorige maand werd Fagioli zeven maanden geschorst, terwijl Tonali een schorsing van tien maanden kreeg. Alleen Zaniolo voorkwam een ​​schorsing, omdat onderzoekers niet konden vaststellen of hij daadwerkelijk geld had ingezet.

Een lopend onderzoek

Het lopende onderzoek heeft tot doel vast te stellen of Alessandro Florenzi op voetbalwedstrijden heeft gewed, en zo ja, of hij ook aan deze wedstrijden heeft deelgenomen. De gevolgen zouden ernstig kunnen zijn, met de mogelijkheid van een schorsing van enkele maanden, vergelijkbaar met die van zijn landgenoten.

De directeur van AC Milan reageerde nuchter op deze aantijgingen en uitte zijn zorgen over de situatie. De impact op de carrière en reputatie van Florenzi zal afhangen van de resultaten van het komende onderzoek.

Aan de kant van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) is nog geen procedure gestart. Volgens hun verklaringen is er tot nu toe geen informatie of bewijsmateriaal met betrekking tot weddenschappen op voetbalwedstrijden gepresenteerd. Het Openbaar Ministerie van Turijn zet zijn onderzoek echter voort, wat mogelijk tot disciplinaire maatregelen zou kunnen leiden.

Seriële schandalen voor het Italiaanse voetbal

Deze zaak maakt deel uit van een reeks schandalen in het Italiaanse voetbal die de afgelopen maanden hebben opgeschud en de gevaren van illegale weddenschappen in de wereld van de professionele sport hebben blootgelegd. Het Italiaanse voetbal, vaak beschouwd als een van de meest opwindende en competitieve, wordt nu geconfronteerd met interne uitdagingen die verband houden met de integriteit van het spel en het gedrag van spelers buiten het veld.

 | 

Aanbevolen

Flutter voltooit de overname van Snaitech

Flutter Entertainment maakte afgelopen dinsdag bekend dat het de overname van Snaitech heeft afgerond. Een operatie ter waarde van 2,3 miljard euro die een nieuwe fase markeert in de groeistrategie van Flutter.

Italië maakt licentiekosten online gokken 35 keer duurder

De Italiaanse Douane- en Monopolie Autoriteit (ADM) heeft de details van de nieuwe regels voor online goklicenties gepresenteerd.

Van voetbalheld tot dieptepunt: Fagioli over gokschandaal, tranen en therapie

Nicolo Fagioli, de Italiaanse voetballer, werd vorig jaar geschorst wegens illegaal gokken. In een recent interview vertelt hij over zijn strijd met gokverslaving.