Gambling club casino news gaming commission cjh ksc nl

Kansspelcommissie actualiseert brochure

De Kansspelcommissie (KSC), de officiële regulator van de kansspelsector in België, heeft een geactualiseerde brochure uitgebracht. Deze is gericht op organisaties die contact hebben met personen die gokproblemen hebben of die reeds kampen met gokverslaving. 

In de brochure worden er verschillende uitsluitingsprocedures  belicht zoals deze zijn opgenomen in de Kansspelwet. Ook wordt er gewezen op mogelijkheden met beschikbare hulp voor spelers die in moeilijkheden verkeren.

Bescherming als primair doel

De KSC heeft als toezichthouder het primaire doel om spelers te beschermen, dit naast een ruim scala aan andere belangrijke taken. Zo dient de KSC als adviseur aan de Belgische regering en het parlement. En kent het vergunningen toe aan operatoren die kansspelen en weddenschappen aanbieden.

In de brochure vind men onder andere:

Hoe je gokverslaving kunt herkennen en de daarbij horende signalen als:

  • Geldproblemen door gokken
  • Liegen over gokken
  • Oncontroleerbaar gokken
  • Gokken om problemen te vergeten
  • Relatieproblemen door gokken

Een magistraat zit de KSC voor die haar taken onafhankelijk uitvoert. De brochure is een van de laatste initiatieven die essentiële informatie over uitsluiting procedures en beschikbare ondersteuning weergeeft.

Preventief handelen

Professionals die in aanraking komen met patiënten of cliënten voor wie gokken problematisch is geworden, vinden in de brochure een leidraad hoe daarmee om te gaan. Ook kunnen deze professionals vooraf signaleren of personen daadwerkelijk in de problemen komen en preventief handelen.

De professionals kunnen naar aanleiding van de brochure personen adviseren hoe te handelen en biedt inzicht in de beschikbare hulpbronnen voor diegenen die worstelen met gokverslaving. De KSC laat met de brochure zien nauw betrokken te zijn bij het welzijn en het beschermen van (kwetsbare) personen en het bewaken van het verantwoord gokken in België. Onderstaand waar online de informatie te vinden.

 | 

Aanbevolen

Nederlanders en Belgen kiezen steeds vaker voor een gokverbod

Het aantal mensen dat zichzelf vrijwillig uitsluit van gokken blijft maar groeien zowel in Nederland als België. In Nederland hebben inmiddels meer dan 81.000 mensen zichzelf laten registreren in Cruks.

Gokbelasting verhoging in België stuit op complicaties

De Vlaamse regering wil de belasting op kansspelen verhogen. Omdat te kunnen doen moeten ook Wallonië en Brussel instemmen.

1 op de 4 Belgische jongeren gokt al voor geld

Gokken lijkt een onschuldig tijdverdrijf, maar voor veel jongeren begint het gevaar al bij een simpel kraslotje.