Gambling club casino news zimpler

Betalingsdienst Zimpler vecht tegen boete van €2,2 miljoen

De Zweedse kansspelautoriteit Spelinspektionen is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Linköping om een bevelschrift tegen Zimpler AB te vernietigen.

In juli 2023 eiste Spelinspektionen dat Zimpler, een Zweedse betaaldienstverlener, zou stoppen met het faciliteren van transacties voor operators zonder Zweedse licentie.

Zimpler riskeert boete bij overtreding

Als Zimpler weigert te voldoen aan het bevel van Spelinspektionen kan het bedrijf een boete krijgen van maximaal 25 miljoen SEK ongeveer €2,2 miljoen)

Zimpler tekende bezwaar aan tegen het bevelschrift en kreeg in mei 2024 gelijk van de rechtbank in Linköping. De rechtbank oordeelde dat Spelinspektionen onvoldoende gronden had voor het bevelschrift.

Spelinspektionen stelt hogere rechtbank voor

Spelinspektionen is het niet eens met de uitspraak van de rechtbank en is daarom in hoger beroep gegaan. De autoriteit stelt dat Zimpler, als Zweeds bedrijf door haar diensten aan te bieden, illegale gokken in Zweden promoot.

Betaalmethode wijst op Zweedse doelgroep

Volgens Spelinspektionen richtten de illegale goksites zich wel degelijk op de Zweedse markt door Zimpler aan te bieden. Daarnaast wijst de autoriteit op het gebruik van BankID, een Zweedse identificatiemethode, als bewijs dat de sites Zweedse spelers targeten.

De autoriteit stelt verder dat Zimpler door samen te werken met operators zonder licentie illegale gokspelen promoot ongeacht of de betaaldienstverlener dat expliciet doet.

 | 

Aanbevolen

Matchfixing: Svenska Spel start ‘My Match’-campagne

Svenska Spel de grote speler op het gebied van gokken in Zweden heeft iets nieuw gelanceerd de My Match-campagne.

Betway sluit deuren in Zweden: Spelers moeten snel handelen

Betway een van de bekendste namen in de gokwereld, heeft aangekondigd dat het per 1 oktober 2024 stopt met al zijn activiteiten in Zweden.

Zweedse gokmarkt ziet 6% groei in het tweede kwartaal van 2024

In Zweden gaat het hard met online gokken. De markt zag in het tweede kwartaal van 2024 een flinke groei van 6,4%. Dit betekent dat de totale omzet voor gokbedrijven met een vergunning uitkwam op 6,9 miljard Zweedse kronen, wat neerkomt op zo’n 602,5 miljoen euro.