Gambling club casino news danemark

Denemarken: Toezichthouders bundelen krachten tegen illegale gokreclame

In Denemarken hebben de Spillemyndigheden de toezichthouder op kansspelen en Spilreklamenævnet Kansspelreclamecommissie en de Forbrugerombudsmanden nationale ombudsman de handen ineengeslagen. Met als doel om de naleving van de reclameregels voor gokbedrijven te versterken.

Gids met reclameregels

Eerder dit jaar publiceerde de Spillemyndigheden gids met informatie over de reclameregels voor gokbedrijven in Denemarken. Hierin werden richtlijnen opgenomen waaraan gokbedrijven zich moeten houden. Vooral bij het aanwerven van nieuwe spelers. Overtredingen van de reclameregels zouden worden doorgegeven aan de nationale ombudsman.

Reclames voor gokbedrijven kunnen zich uitstrekken over meerdere rechtsgebieden. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst beoogt om:

  • De efficiëntie van de handhaving van de reclameregels te verhogen.
  • Dubbel werk te voorkomen.
  • De algehele coördinatie tussen de drie partijen te versterken.
  • Concrete afspraken

In de overeenkomst is vastgelegd dat de Kansspelreclamecommissie zaken zal doorsturen naar de toezichthouder en ombudsman. Als gokbedrijven zich niet houden aan de aanwijzingen van de commissie. Zelfs wanneer er sprake is van overtredingen van de reclameregels gaan de partijen in actie komen.

De ombudsman en toezichthouder zullen mensen die een klacht willen indienen over reclames van gokbedrijven doorverwijzen naar de Kansspelreclamecommissie. Deze zal de klacht verder onderzoeken en in behandeling nemen.

De drie instanties hebben afgesproken om jaarlijks bijeen te komen om de samenwerking te evalueren en om elkaar te informeren over relevante ontwikkelingen op het gebied van gokreclame.

 | 

Aanbevolen

Zweedse gokmarkt ziet 6% groei in het tweede kwartaal van 2024

In Zweden gaat het hard met online gokken. De markt zag in het tweede kwartaal van 2024 een flinke groei van 6,4%. Dit betekent dat de totale omzet voor gokbedrijven met een vergunning uitkwam op 6,9 miljard Zweedse kronen, wat neerkomt op zo’n 602,5 miljoen euro.

Na 3 jaar stopt Tombola met bingo in Nederland

Tombola, één van de grootste online bingoplatforms in Nederland, trekt zich op 1 oktober 2024 terug uit de Nederlandse markt.

Einde van geschenken en voordelen voor spelers

De Kansspelcommissie heeft zojuist de regels over handelspraktijken in de kansspelsector aangescherpt.