Gambling club casino news betway

Betway sluit deuren in Zweden: Spelers moeten snel handelen

Betway een van de bekendste namen in de gokwereld, heeft aangekondigd dat het per 1 oktober 2024 stopt met al zijn activiteiten in Zweden. Dit nieuws kwam voor veel spelers als een verrassing. Vooral omdat het bedrijf een geldige licentie had tot 2029. 

Betway heeft zijn klanten laten weten dat ze hun geld moeten opnemen en hun accounts moeten sluiten vóór 29 september. De reden achter deze beslissing blijft een vaag. Maar het is duidelijk dat dit een grote verandering is voor de Zweedse gokmarkt.

Waarom trekt Betway zich terug uit Zweden?

Betway was een van de eerste internationale gokbedrijven die in 2018 een licentie kreeg toen Zweden besloot zijn gokmarkt open te stellen voor buitenlandse aanbieders. Het idee was om de markt te reguleren en spelers beter te beschermen. Maar nu vijf jaar later heeft Betway onverwacht besloten om zijn Zweedse activiteiten te beëindigen. Zelfs al liep de licentie nog vijf jaar door.

Hoewel Betway geen gedetailleerde reden heeft gegeven voor het vertrek lijkt dit deel uit te maken van een grotere herstructurering van het moederbedrijf Super Group. In 2024 begon Super Group al zijn markten te herzien en besliste het om niet alleen Zweden en België te verlaten.  Maar ook verschillende Amerikaanse staten zoals New Jersey, Arizona en Ohio. Deze terugtrekking uit de VS kostte het bedrijf al $36 miljoen. Nu is Zweden aan de beurt.

Wat betekent dit voor Zweedse gokkers?

Voor de spelers in Zweden is dit natuurlijk een flinke tegenvaller. Betway was een populair platform en veel gokkers waren er jarenlang trouwe klant. Het bedrijf heeft zijn spelers gevraagd om vóór 29 september hun tegoeden op te nemen en hun accounts te sluiten. Na 1 oktober kun je niet meer inloggen en zijn alle diensten van Betway in Zweden gestopt.

Deze beslissing laat veel spelers achter met de vraag waar ze nu heen kunnen om te gokken. De Zweedse gokmarkt is streng gereguleerd. Met hoge belastingen en stevige regels die moeten zorgen voor een veilige omgeving voor gokkers. Deze strenge regelgeving kan mogelijk een van de redenen zijn geweest waarom Betway besloot om te stoppen.

Hoe gaat Betway verder?

Ondanks het vertrek uit Zweden en enkele Amerikaanse staten blijft Betway nog steeds actief in Europa, waar het in de eerste helft van 2024 een omzetstijging van €45 miljoen zag. Een deel van die groei komt door samenwerkingen, zoals hun nieuwe partnership met de Italiaanse voetbalclub Bologna FC. Het lijkt erop dat Betway zijn focus verlegd heeft naar markten die meer winst opleveren zoals Italië en Spanje.

Super Group het moederbedrijf van Betway heeft laten weten dat het nog steeds een positieve toekomst verwacht. Ze mikken op een totale omzet van €408 miljoen in 2024. Met een aangepaste EBITDA van €98 miljoen. Het bedrijf richt zich nu op verdere groei in Europa en blijft optimistisch over zijn financiële vooruitzichten. Ondanks de marktveranderingen in Zweden en de VS.

 | 

Aanbevolen

Zweedse gokmarkt ziet 6% groei in het tweede kwartaal van 2024

In Zweden gaat het hard met online gokken. De markt zag in het tweede kwartaal van 2024 een flinke groei van 6,4%. Dit betekent dat de totale omzet voor gokbedrijven met een vergunning uitkwam op 6,9 miljard Zweedse kronen, wat neerkomt op zo’n 602,5 miljoen euro.

Svenska Spel bestraft voor administratief “misverstand”

De Zweedse gokgigant Svenska Spel heeft van goktoezichthouder Spelinspektionen een boete gekregen van 2 miljoen Zweedse kronen (ongeveer 148.000 euro).

Gokbedrijven onder strenger toezicht in Zweden vanaf 1 oktober

De Zweedse overheid heeft de Kansspelinspectie Spelinspektionen meer bevoegdheden gegeven om direct in te grijpen bij gevallen van overmatig online gokken.