Een laptop waarop de website van de kansspelcommissie te zien is.

De Kansspelcommissie: “Tijdelijk geen verhogingen wettelijke stortingslimiet”

Vanaf 1 mei 2024 stapt de Nationale Bank van België over op het nieuwe BECRIS-platform gekoppeld aan de Centrale voor kredieten aan particulieren (CKP). Dit heeft gevolgen voor de verhoging van speellimieten bij online kansspelen, deze zijn tijdelijk niet mogelijk.

De Kansspelcommissie (KSC) benadrukt dat tijdens de koppeling aan BECRIS de maximale limiet van €200 per week wel gehandhaafd blijft. Spelers kunnen hun limiet ook nog steeds verlagen of hun account sluiten.

Waarom is er een overstap naar BECRIS?

De overstap naar BECRIS is een belangrijke stap om de bescherming van spelers te waarborgen, stelt de kansspelcommissie. Het nieuwe platform biedt de KSC meer mogelijkheden om de financiële situatie van spelers te controleren en zo gokverslaving te voorkomen.

Wat zijn de gevolgen voor spelers?

Van 1 mei tot BECRIS operationeel is, kunnen spelers hun limiet niet verhogen”, meldt de KSC op haar website deze week. De KSC houdt de controle op de naleving van de maximale limiet van €200 per week.

Spelers kunnen hun speellimiet wel verlagen of hun account sluiten.

Wat doen de operatoren?

Operatoren kunnen aanvragen voor verhoging van de limiet nog steeds ontvangen.

De KSC houdt deze aanvragen bij tot BECRIS operationeel is. Spelers worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De KSC verwacht dat BECRIS medio mei operationeel zal zijn. Zodra dit het geval is, kunnen spelers hun speellimieten weer verhogen.

De KSC benadrukt dat deze tijdelijke maatregel nodig is om de bescherming van spelers te waarborgen. De commissie verontschuldigt zich voor het ongemak dat dit kan veroorzaken en dankt de spelers voor hun begrip.

 | 

Aanbevolen

Einde van geschenken en voordelen voor spelers

De Kansspelcommissie heeft zojuist de regels over handelspraktijken in de kansspelsector aangescherpt.

Exclusief Interview: Magali Clavie (KSC) blikt vooruit na recente wetswijzigingen

In een exclusief interview met Gambling Club bespreekt Magali Clavie, voorzitter van de Kansspelcommissie, de recente wijzigingen in de Belgische gokwetgeving en wat dit betekent voor zowel spelers als aanbieders.

Kansspelbedrijven naar de rechter: strijd om de gokregels

Verschillende kansspelbedrijven in België zijn niet blij met de nieuwe gokwet en stappen daarom naar het Grondwettelijk Hof.