Eurovisiewedstrijd 2024

Eurovisie Songfestival-drama: Gokkers zetten groot in na uitkomst uitslag!

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Malmö was gisteravond niet zonder sensatie. 

Een lek van de Italiaanse televote op sociale media zorgde na afloop van de show voor geruchten. Italiaanse tv-kijkers gaven 39,3% van punten aan Israël wat zorgde voor commotie.

Mogelijk lek zet quoteringen op stelten

De vermeende uitslag van de Italiaanse televote zorgde voor een aardbeving bij de bookmakers. In korte tijd schoot Israël, met zangeres Eden Golan, naar de vierde positie. De quoteringen voor een Israëlische overwinning daalden aanzienlijk waardoor gokkers massaal geld inzette.

Joost Klein op tweede plaats?

Volgens de gelekte informatie zou de Nederlandse inzending, Joost Klein de grote favoriet met zijn nummer “Europapa”, op de tweede plaats zijn geëindigd met 7,3% van de Italiaanse stemmen.

EBU zwijgt vooralsnog

De European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het Eurovisie Songfestival, heeft tot nu toe niet gereageerd op de geruchten over het lek. Of de gelekte informatie klopt, is dus nog onduidelijk.

Wordt de finale beïnvloed?

Het mogelijke lek van de Italiaanse televote roept nu vragen op over de eerlijkheid van de Songfestival-stemming. Kan dit lek de finale op zaterdagavond beïnvloeden? En wat zijn de gevolgen voor de deelnemende landen, met name Israël en Nederland?

Songfestival in mineur?

De onthulling van mogelijk vertrouwelijke stemgegevens zorgt voor een smet op de reputatie van het Songfestival. De spanning rond de finale is nu nog groter, maar wellicht op een manier die de organisatoren niet hadden gewild.

 | 

Aanbevolen

Waarom EK voetbal 2024 gokoperators op de proef stelde

Het Europees Kampioenschap voetbal Euro 2024 bood niet alleen enorme kansen maar ook aanzienlijke risico’s voor gokoperators en spelers.

Gokkers maken bewuste keuzes: Veiligheidsmaatregelen steeds populairder

De Europese goksector zet een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van verantwoord spelen. In 2023 is het gebruik van hulpmiddelen voor veiliger gokken gestegen naar recordhoogte. 

Kansspeltoezicht in Europa, landen bundelen krachten voor betere regulering

De kansspeltoezichthouders van Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk kwamen op 11 en 12 juni bijeen in Wenen om te discussiëren over twee belangrijke thema’s.