Gambling club casino news gaming commission cjh ksc nl

Kansspelcommissie: Minder Belgen gokten op EK 2024 dan op WK 2022

De Kansspelcommissie (KSC) presenteert de eerste cijfers over online weddenschappen tijdens het EK 2024. Zoals verwacht was er een toename van het aantal spelers ten opzichte van normale periodes. Maar die bleef beperkter dan tijdens het WK 2022.

Belangrijkste cijfers op een rij

  • Totaal aantal online spelers: 527.549 -10% ten opzichte van WK 2022
  • Nieuwe spelers: 31.958 -26% ten opzichte van WK 2022
  • Actieve spelers per dag: 196.952 -11% ten opzichte van WK 2022

Volledig rapport in het najaar

De KSC benadrukt dat deze cijfers een momentopname zijn en dat er later dit jaar een volledig rapport zal verschijnen met alle tendensen en vaststellingen over het EK 2024 en de Olympische Spelen die in 2024 plaatsvinden.

De daling ten opzichte van het WK 2022 kan te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals de latere timing van het EK in het jaar, de mindere prestaties van de Rode Duivels of de toegenomen bezorgdheid over de risico’s van online gokken.

De KSC roept in ieder geval op om op een verantwoorde manier te gokken en biedt hiervoor verschillende tools en informatie aan op haar website.

 | 

Aanbevolen

Einde van geschenken en voordelen voor spelers

De Kansspelcommissie heeft zojuist de regels over handelspraktijken in de kansspelsector aangescherpt.

Exclusief Interview: Magali Clavie (KSC) blikt vooruit na recente wetswijzigingen

In een exclusief interview met Gambling Club bespreekt Magali Clavie, voorzitter van de Kansspelcommissie, de recente wijzigingen in de Belgische gokwetgeving en wat dit betekent voor zowel spelers als aanbieders.

Kansspelbedrijven naar de rechter: strijd om de gokregels

Verschillende kansspelbedrijven in België zijn niet blij met de nieuwe gokwet en stappen daarom naar het Grondwettelijk Hof.