Gambling club casino news sorare uk

Britse toezichthouder sleept Sorare voor de rechter

Het NFT-platform Sorare dat zich bezighoudt met voetbal is flink in de problemen geraakt. Het bedrijf moet begin oktober voor de rechter verschijnen in het Verenigd Koninkrijk. Het wordt aangeklaagd door de UK Gambling Commission. De reden? Sorare zou illegaal gokken aanbieden zonder de juiste vergunningen.

Sorare werd in 2019 opgericht en is eigenlijk een mix van verschillende populaire concepten Fantasy sports, voetbalkaartjes, cryptovaluta, en FIFA Ultimate Team. Op Sorare kopen spelers digitale voetbalkaartjes van echte voetballers en stellen ze hun eigen team samen. Dit doen ze door een eigen cryptocurrency te gebruiken die via de Ethereum-blockchain loopt.

Sorare vecht terug en ontkent de beschuldigingen

Het is geen verrassing dat Sorare het niet eens is met de aanklacht. In een reactie aan NEXT.io liet een woordvoerder van het bedrijf weten dat ze de aanklachten van de UK Gambling Commission zullen aanvechten. Sorare vindt dat de commissie het bedrijf verkeerd begrijpt en onterecht heeft bestempeld als gokplatform.

“We ontkennen met klem dat Sorare een gokproduct is onder de Britse wetgeving. De UK Gambling Commission heeft een verkeerde interpretatie van wat we doen. We hebben ons juridische team ingeschakeld om dit aan te vechten.” 

Volgens Sorare valt hun platform simpelweg niet onder de Britse gokwetten, maar meer wil het bedrijf op dit moment niet kwijt.

De UK Gambling Commission hield Sorare al langer in de gaten

Dit is niet de eerste keer dat de Britse toezichthouder naar Sorare kijkt. Bijna drie jaar geleden startte de UK Gambling Commission al een onderzoek naar het platform. Kort nadat Sorare een samenwerking aanging met de Spaanse La Liga en de Duitse Bundesliga. Destijds vroeg de toezichthouder zich af of Sorare wel de juiste licenties had om handel te drijven in hun digitale voetbalkaartjes.

Sorare heeft altijd volgehouden dat ze niets verkeerd doen. Ze stonden toen al open voor een gesprek met de autoriteiten en beloofden volledige medewerking. Maar ondanks hun goede bedoelingen lijkt de Britse toezichthouder nu toch vastbesloten om de zaak voor de rechter te brengen.

Het platform is flink gegroeid en werkt inmiddels samen met grote voetbalcompetities. Zoals de Premier League en de Eredivisie. Ook topvoetballers zoals Kylian Mbappé en Antoine Griezmann zijn bij Sorare betrokken. Het bedrijf haalde zelfs $680 miljoen op tijdens een investeringsronde. Waarmee het zich definitief op de kaart zette.

Toch heeft Sorare nu een groot probleem. De UK Gambling Commission heeft besloten het bedrijf aan te klagen omdat het geen vergunningen heeft om gokdiensten aan te bieden. Op 4 oktober moet Sorare zich in Birmingham voor de rechter verantwoorden. Tot de zaak is afgerond, zal de UK Gambling Commission verder geen commentaar geven.

 | 

Aanbevolen

Labour onder druk om gokreclames in sport aan te pakken

Tijdens een recente bijeenkomst in Westminster kregen Labour-ministers flink wat druk om iets te doen aan gokreclames in Engeland vooral in de sport.

Entain verrast met hogere online omzet in Q2 2024

Entain een grote speler in de wereld van gokken en gaming heeft in het tweede kwartaal van 2024 een flinke groei in online inkomsten geboekt.

76% van de Britten wil dat politici stoppen met gokken op verkiezingen

Driekwart van de Britten vindt dat politici niet mogen gokken op politieke markten na het recente “gokschandaal” dat de Britse politiek op zijn kop zette.